Skrýt reklamu

Měla

Nebuťe doma zadarmo, nabídky i poptávky sem prosím.

Měla

Příspěvekod Návštěvník » sob 23. lis 2013 11:26:21

Měla diagnozu z neurologie jako hodně dráždivé dítě a těm stačí jakákoli maličkost a už pláčou. Malá měla taky prdíky, ale ty časem přejdou. Plakala hodně, při každé pro ni dráždivé situaci, probuzení, usínání, přebalení, špatně uchopení, hlučná motorka, hlučnější smích apod. Nehrála si sama a ani teď si sama nevystačí. Včera poprvé vydržela sama 10 minut.
Lízt začala kolem desátého měsíce, tedy myslím, mám to napsané v knížce, teď nechci budit ). Teď pochoduje kolem nábytku a občas se pustí, je jí 13 měsíců.
Nepomohlo nic, musím prý počkat, až z té dráždivosti vyroste. Nejvíc ji baví ruce, ráda si prohlíží prsty, miluje, když s nimi různě cvičíme, hýbeme, krčíme a tak. Normální hračky jí vubec nezajímají. Musí mít pořád nějaké podněty, někdy je to opravdu náročné. Momentálně u nás fčí auta, takže jezdím kolem silnice, já vím, není to nic moc, ale její pocit štěstí je dovršený )
Ráda sedí na trávě a trháme a pozorujeme kytky, trávy. U nás teď dělají protipovodňové opatření, tak vydrží dlouho koukat na jeřáb, bagr a tak. Prostě klasická holčička mrgreen. Miluje svou panenku, ale vždycky ji obejme, dá pusu a je hotovo.
Ale je fakt, že je taková bystrá. Nosí si plínku do koše, čistí si neuměle zuby, reaguje na spojení jako – zvedni ručičky, prosím, máma sundá tričko, radši vždy zopakuji zkráceně – ručičky nahoru. Pak vystrč zadeček na mamku – to ji mažu, vyndej plínku, prosím. Prosím, vytáhni špunt apod.
Ukáže všechny části těla, ví, co znamenají rohy, tak mi pokaždé všechny ukáže a řekne au. Když si prdí, tak čmuchá nosíčkem, že to smrdí. U rychlovarky dělá bll, bll, to jak bublá voda. Při jídle míchá obsah, protože ví, že to je horké, takže můžu krmit.
Nevím, jak to máš ty, ale maličká je nespavec, a to už od narození, každý den vstáváme mezi 5 – 6, chodí spát kolem 7 – 8. Režim zkouším od narození, dost důsledně, ale malá si ho řídí stejnak sama, tak jsem to teď přestala hrotit. Někdy naspí přes den tak 1,5 hodiny, málokdy třeba i hodiny 3. Někdy nespí vůbec, to je taky málokdy.
mavam

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Naposledy oživil Anonymous v sob 23. lis 2013 11:26:21
Návštěvník

Zpět na Práce a brigády pro maminku s dítětem