Skrýt reklamu

11 měsíců - nesedí, neleze

Dárečky a jračky nejen pro mininka.

11 měsíců - nesedí, neleze

Příspěvekod Návštěvník » sob 29. bře 2014 5:49:49

11 měsíců - nesedí, neleze...
Ahoj všichni,
synovi je 11 měsíců. Narodil se o 3 týdny dříve. Pravděpodobně ležel špatně v děloze nebo bylo málo plodové vody, celé jeho tělíčko bylo a stále je, i když teď už neznatelně, prohnuto na levou stranu. Když jsem ho položila na záda, vypadalo to, jako bych položila luk – pro lepší představu. Taky hlavu lehce zakláněl dozadu a klonil k jednomu ramenu, má levou polovinu obličeje menší.
Asi ve 2 měsících jsme začali chodit do Krče na neurologii. Z neurologického hlediska byl od začátku bez nálezu, jen trošku slabší na ruce. Každý týden kontrola, doma jsme měli cvičit Vojtovku, přiznávám, moc jsem nestíhala, mám ještě 2 a půl letou dceru.
Nekolikrát jsem slyšela od lékařky na neurologii, že i kdybysme necvičili vůbec, vše se srovná. To mě taky cvičit se synem zrovna nepřimělo.
Syn rostl, začal se převalovat ze zad na břicho a obráceně, vše se zpožděním oproti tabulkám a vývoji prvorozené dcery (člověk se tomu srovnání neubrání -).
Před 3 měsíci lékařka prohlásila „ten do měsíce leze“. Před měsícem rehabilitační magistra prohlásila „za měsíc poleze“… a nic.
Syn se už asi 2 měsíce přemisťuje po bytě tak, že se plazí, přilepí ruce na podlahu a přitáhne se, při tom se odstrkuje nohou, pouze levou, druhou za sebou táhne.
Nepo,–(í se, nestoupne si, asi před 3 dny se začal nejistě stavět na kolena. Ale vždy se nakonec rozplácne na podlahu.
Dnes jsme byli po měsíci na kontrole na neurologii a nemohla jsem si nevšimnout údivu magistry, že syn ještě neleze. Kromě toho, když ho na zkoušku po,–(ila, syn nesedí s rovnými zády, ale má je vyhrbená jako „kočičí hřbet“ – kyfóza (?).
Při některých testech má stále sevřené pěstičky.
To, že ho nesmím posazovat samozřejmě vím. Ale např. v kočárku se syn přitáhne za ruce a „sedí“ sám, drží se a kouká. Musíme uklidit golfky a mám vytáhnut zase hluboký kočár, koupit kšíry a vozit syna v hl. kočárku na bříšku… a ještě spousta dalších věcí…
Snažila jsem se dopodrobna vylíčit naši situaci, chci se zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost, jestli máte také 11 měsíční dítě, které neleze, jak to řešíte, jestli to řešíte -), atd atd…

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Naposledy oživil Anonymous v sob 29. bře 2014 5:49:49
Návštěvník

Zpět na Dárky a hračky pro miminka