Ahoj Holky, náš prcek se narodil 28+6TT, důvod?-prostě byl nedočkavý a chtěl na svět o mnoho dřív, bylo to tak rychlé, že porod prostě nešel zastavit. Jsem z Liberce, takže mě rychle převezli do Prahy do Podolí, a tam se jim to podařilo pozastavit na 2 dny, ale pak jsem nakonec stejně porodila. Stihli mi dát kord¨tikoidy pro prcka. Vážil 1240g, první 2 hodky se mu moc něchtělo dýchat a museli mu pomáhat. Ale pak už šlo všechno dobře. Pár týdnů byl na Cpapu(sám dýchat nedokázal), jinak se ale vyvíjelo všechno tak jak mělo podle jeho věku. Po 58 dnech jsme si ho odvezli konečně domů. Jinak jsem za prckem jezdila každý den do Prahy, což bylo teda pro mě když jsem byla v šestinedělí opravdu únavné. Teď zpětně si říkám, že ani nevím jak jsem to mohla zvládnout, ale nedokázala jsem bez malého být, doma by mi bylo stejně bez něj smutno. Takže každý den ráno směr Praha a večer zpět do Lbc.
Chodíme s prckem na rehabilitace, cvičíme vojtovku. Co se týče pohybů tak to má těžší, ale opravdu se moc snaží, a je to šikula. Teď mu je 9měsíců, a 6 měsíců korigovaně. Otáčí se na bříško, občas už i zpět, snaží se na čtyři, ale s tím má problém právě kvůli tomu, že má slabá záda. Ze začátku nám právě kvůli tomu šlo špatně úasení koníčků a vůbec nechtěl být na bříšku, děsně u toho řval. a pak najednou se to otočilo a teď je na bříšku pořád. píš mi teda příjde, že na něj doktoři dost tlačí, tím, že je pod drobnohledem a každý sleduje co a jak dělá a musí vše dělat podle nějakých tabulek. Ted mi zrovna na rehabilitacích řekla, že na 6 měsících už by se měl plynule otáčet zpět na záda a postavit se na čtyři. což si myslím, že je trošku přehnané a naopak by měli být k němu víc tolerantnější. hlavně už teď sama lépe poznám i tím, že chodíme hodně mezi děti zda je opravdu tak pozadu a co dělá špatně atd....jinak je to deta pěkný jedlík, sní všechno. krásně spinká, v noci spí 12hodin.na pohled bych řekla, že je drobněj ší než jiný děti, ale dost to teď začal dohánět.
nedonošenci jsou prostě šikulové a se vším se umí poprat