my jsme rodili 7.3. ve 29+6 - už ve 27.tt mi odešla zátka, tak jsem ležela týden v porodnici, dali nám oinjekce s kortikoidy na plíce, takže tím to bylo podchycené .. ale pak jsem taky dostala infekci a bylo to ... malý měl 1490g a 38cm, byl 2 týdny v inkubošu, hodně ztratil ze své váhy, ale dýchal si pěkně sám ... pak byl ještě 4 týdny na oddělení už na normálním lůžku se sondičkou, já k němu byla přijata, když měl cca 1800g .. doma jsem odsávala a vozila obden mlíko ... taky jsme ze začátku zkoušeli přes klobouček, jelikož mám ploché bradavky a velké prsa, takže malý neměl šanci to chytit ... nakonec jsme krmili ze stříkačky klasicky, bez malíčku přes savičku a šli jsme domů s 2150g ... doma jsem najela na flašku a dál odsávala, kojení mu sice šlo, ale za 5min byl tuhý ... tak jsem chtěla, aby byl pěkně najezený a taky aby pořádně spal, aby nabíral síly a ne aby byl co hodinu vzhůru hladem ... tak jsme fungovali až do června, kdy jsem zase zkusila klasické kojení přes klobouček .. to už celkem šlo, už měl dost síly .. nakonec ještě teď kojím, už dlouho bez kloboučku, vůbec mu nevadilo, že už byl naučený na flašku ... takže jsme asi výjimka

taky cvičíme vojtovku, malý měl dost protáhlou hlavičku dozadu, tak si ji neuměl držet rovně, byl více orientovaný na otáčení vpravo ... na bříšku je rád, ale taky tu hlavu ještě dlouho neudrží, je totiž líný si tam držet ty ruce správně

a je strašně hodný, už od 4.m mi spí celou noc