Reakce na [209693] Ahoj Blani, možná si na mě pamatuješ ze snažilek. Nám se narodila před 8 lety holčička ve 24+1 a měla 590 g, tzn. o 3 a půl měsíce dřív.. Naštěstí jsme všechno zvládli a je naprosto zdravá. A teď k Tvým otázkám. Vývoj byl samozřejmě jiný, tzn. že se počítal od termínu porodu a ne od datumu narození a to jak z hlediska neonatologie- neurologie tak i psychologie. Takto to počítali cca do 2,5 - 3 let. To se prý většinou srovná. Nám to tak vyšlo, opravdu malá prospívala, tak jak měla. Takže to musíš odpočítávat- prozatím a dát ji ten čas, jak Ti říkala dr. Chodili jsme ještě na RHB a cvičili Vojtovku 4 x denně.
Péče byla samozřejmě náročná ( ale to bylo dáno tím, jak byla malinkatá), před každým kojením napřed cvičit, pak kojení, pak usínání atd. Kojení nám trvalo dlouho, nemohla si naráz vypít celou dávku, kterou potřebovala, takže jsem kojila třeba po 1-1,5, ale postupně se to natahovalo a nedala jsem na radu dr. že z jednoho prsu jen 10 min., nechala jsem ji třeba 15-20 min- jak potřebovala a nakonec jsem kojila 19 měsíců. Takže určitě se snaž kojit co to půjde, je to to nelepší, co pro malou můžeš udělat. Tak držím palečky