Ahoj Karle, jsi kádr, až jsem zaslzela, jak jsi to vzal prakticky-)
K dotazům ti tady už holky odpověděly asi dost, jen tě chci uklidnit stran poporodní deprese. Tímhle si prošla známá, nějakou dobu to samozřejmě trvá, ale myslím, že vztah k dítku to nijak nepoznamenalo. Pokud vím, tak nyní mají děti čtyři, i když jim to lékaři nedoporučovali.
Kluci si k mámě vybudujou vztah, neboj, rodiče jste oba stejnou měrou.
ad 2 – bohužel neporadím
ad 3 – nejspíš vyžadujou kontakt, už jen nespí a objevujou svět-) Chovej, pokud se jim to líbí, nerozmazlíš je. Povídej jim, zpívej, dělej kraviny, mazli, lechtej, ukazuj hračky…Taky jsem si kolikrát připadala jak magor, co jsem malýmu vykládala za bludy při přebalování-)Jednou při řvacím večeru jsem mu na vlastní nápěv přezpívala celý rodokmen z máminy strany až po prababičku, taky zabírá-D
ad 4 – jestli chceš trochu ulevit peněžence, tak taky hlasuju pro fialové Tesco plíny – fakt bez chyby, ale pokud vám vyhovujou Pampers, no problem.
ad 5 – jak říkaly holky, pokud spí, na nic nečekej a spi taky!-D
Moc držím palec, ať jste brzo komplet a mám vyřídit i tichou mužskou podporu od mýho manžela-taky pamatuje nošení a houpání na míči ve dvě ráno-D
Jo, možná to tu padlo, ale taky doporučuju baby-vak, výborná věc do začátku, děti ho obvykle mají rády a máš volné ruce, třeba na bráchu-)
Drž se!