Karle smekám, sama mám 1 dítě a i tak mi dalo dost zabrat…
1. osobně si myslím, že nejdůležitější je láskyplný kontakt. Já měla výčitky svědomí, že se o malou večer a v noci staral manžel, abych si mohla aspoň chvíli dáchnout. Určitě až se mamince uleví tak se jim bude věnovat a žádný velký dopad to na ně mít nebude…
2. My jsme byli na nutrilonu HA (hypoalergení). Zrovna nedávno jsem koukala, že mají UM i na ublinkávání. Tak se zkuš zeptat v lékárně, ale ono u UM ty prdíky asi jsou. Pokud nezabere SAB Simplex, zkuš BabyCalm nebo Lefax (já je vyzkoušené nemám, ale hodně je tady holky propagovaly prý jsou dobré. Snad jsem napsala dobře název)
3. neklid po ukončení 4tého týdne bych přičítala růstovému spůrtu. Prý je 4 a 6 týden po porodu a pak 4 a 6 měsíce. My ho měli přibližně v tu dobu…
4. Plínky jak komu vyhovují – já první 3 měsíce používala pampers nebo občas harperky…
5. Mě říkala dětská, že spinají miminka co mají hladík, ale já měla málo mléka a malá mi párkrát pohubla. Pak mi malá po umělé výživě spala tak 4–6 hod a to jí zůstalo doteď takže pokud neubírají a nemají zelené bobíky tak by to mělo být OK.
To jsou moje skromné postřehy
Přeji hodně sil do boje s dvojčátky a mamince hodně hodně sil na překonání deprese… Hormony prostě mlátí a nenaděláme nic…
Pindruše