Skrýt reklamu

Nedonošenci

mimino, miminka, děti, kojenci, batolata, maminky,
maminka, kojenecké výbavy, pomůcky pro kojence.

Nedonošenci

Příspěvekod Návštěvník » pát 28. bře 2014 3:48:08

Nedonošenci neboli předčasně narozená miminka - vývoj a zkušenosti
Ahoj, ráda bych se poradila s dalšíma, kdo má (nebo měl) doma malého nedonošence. Co všechno jste řešili, jaký byl vývoj oproti v termínu narozených miminek atd.
Moje holčička se narodila 3. července (TP byl 13. srpna) ve 34+2 s váhou 1760g. Porod proběhl císařem a malá musela předčasně ven, protože ji můj pupečník špatně vyživoval a usoudili, že by jí venku bylo líp. Prvních 6 dní byla v inkubátoru, 10 dní měla sondičku do bříška, kde jí šlo moje mlíčko a přesně po 3 týdnech nás pustili domů, kdy vážila 2100g. Teď ve svých téměř 3 měsících má něco málo přes 4kg.
Dle doktorů se vyvíjí dobře, ale třeba se jí ještě nechce moc zvedat hlavička, když je na bříšku. Neuroložka říkala ať jí několikrát denně dáváme na bříško, ale malá se vzteká a nechce se jí. Nicméně doktor přímo z neonatologie říkal, ať jí dopřejem čas, že přece jenom dle TP by měla mít o měsíc a půl míň, tudíž ani ten vývoj nemůžem čekat takovej, jak u v termínu porozených dětí.
Tak by mě zajímalo, kdo jak zvládal péči o svého nedonošence, jak se mimčo vyvíjelo a kdy se to srovnalo s ostatníma mimčama? A jestli jste měly, či neměly problémy s kojením atd.
Budu ráda za každou zkušenost a radu -)

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Naposledy oživil Anonymous v pát 28. bře 2014 3:48:08
Návštěvník

Zpět na Mimino, miminka, děti, kojenci, batolata