Maminky moc prosím o názor nebo radu, případně prosím o kontakt na psychologa se kterým jste spokojené.
Problém u nás je ten, že můj nejstarší nastoupil v září do školy.Připraven byl na to relativně dobře, uměl psát svojé jméno, písmenka uměl pojmenovat, rád kreslil, uměl číslice do dvaceti vyjmenovat. Prostě dle mého normální dítko. Jenže po cca 14.dnech školy dostával jednu poznámku za druhou, psané byly všechny červeně a do notýsku.Jednou to bylo, že nedomaloval broučka, podruhé, že je pomalý ve vybarvování. Dále pak, že udělal jiný úkol než měl...atd. Nakonec to vyústilo v konflikt mezi mnou a učitelkou, protože mi bylo řečeno, že je syn pomalý a že jinde by to řešili už pětkami, což mě velice zaskočilo vzhledem na to,že první třída je sama o sobě vělká skok a syna to natolik odradilo,že se začal vymýšlet výmluvy proč do školy nejít. Do školy se těšil jako blázen a nyní poslední měsíc píše již vše, písmenka i číslice zrcadlově, nedokáže přečíst slovo po slabikách. Je nedůtklivý a hrozně smutný.
Řešit to s psychology mě napadlo dávno, nicméně u nás je dětská psychologie asi něco vzácného, protože málo kdo prý vystaví posudek pro školu tak,aby ho škola akceptovala v případě nějaké poruchy učení nebo psaní. Prosím o váš názor, myslíte, že by mu bylo lépe v jiné třídě s jinou paní učitelkou?Nerada bych se ukvapila
děkuji moc